Gin

Uiteraard kan u bij Couverture terecht voor de beste Gin.

springgin_original_2

Spring Gin Original

Distillatie is de wetenschap en de kunst om zowel de aroma’s als de alcohol uit de damp te extraheren.
We distilleren onze gin vier keer, waardoor de plantaardige producten hun complexe typische aromaten loslaten.
De eerste drie keer wordt de gin gedistilleerd met granen. In de vierde distillatie voegen we dertien typische gin-ingrediënten toe waaronder koriander, limoen- en sinaasappelschil, steranijs, zwarte peper, kardemom, gember, delicate oranjebloesem, kaneel voor de kruidigheid, engelwortel voor de droogte … en versterken we deze met twee inheemse plantaardige smaken, zijnde rabarberwortel en dennenknoppen: een erg karakteristieke, zachte gin met een heerlijk verfrissende afdronk is het resultaat.
Met 43,8% Vol (87,6 Proof), krijg je frisse toets van dennen in de neus en mond, gevolgd door de milde scherpte van zwarte peper, harmonieus doordrongen met koriander en citrus maar zonder de ster van de show, de jeneverbes, te verdringen.
Tot slot komt er een mooie schone, droge afdronk.

Een zachte gin zoals geen andere.

springgin_ladiesedition_2

Spring Gin Ladies’ Edition

Na meer dan 25 jaar in de bar-business en een heleboel gesprekken, heb ik een verplichting aan mijn vrouwelijke cliënteel zodat eindelijk de tijd gekomen is om een echte droge Gin te maken om jullie allemaal te behagen. Iets anders en nieuw, minder alcohol, smooth en vers met een florale finish. Dus dames! Ik presenteer u met trots de Spring Gin: ‘the Ladies Edition’.

Gedistilleerd met veertien zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten, waaronder witte perziken en de zeldzame ‘China White Monkey Silver Needle Tea’, een van de hoogst verkrijgbare kwaliteitsthee’s. Volgens de legende oogsten door monniken getrainde apen de theeblaadjes boven de 2000 meter.

Vermengd met tonic of uw favoriete mixer, zal  u genieten van de subtiele tannines van thee en het fijne aroma van perzik op de finish.

Aan u allen, sorry dat ik u heb laten wachten.

Cheers!
Manuel Wouters

In kleine hoeveelheden geproduceerd om de hoogste kwaliteit te garanderen.

springgin_gentlemenscut_2

Spring Gin Gentleman’s Cut

Ontdek deze spierbundel-broer van “Spring Gin Original”. De “Gentleman’s Cut” is een straffere versie van onze klassieker “Spring Gin Original” met dezelfde ingrediënten maar met een ‘Gents Only’ toets.
We gebruikten dezelfde epische palet van plantaardige ingrediënten als voor zijn 43,8% (87,6 Proof) variant, maar gaven de gin een extra beetje ‘punch’, waardoor hij ideaal is voor meer complexe of zeer aromatische cocktails. Gebotteld op 48,8% Vol (97,6 Proof), is deze gin niet voor hartpatiënten; maar door een rijker mondgevoel, eindigt hij met hetzelfde zachte finish als het origineel.

Extreme helderheid van smaak & citrusfris: Gentleman’s Cut prikkelt de smaakpapillen zodat u een salvo van smaken zal ondergaan als ze openspatten over uw gehemelte. Een luxueuze gin!

black-pepper

Spring Gin Black Pepper

Onze nieuwste Spring Gin brengt nieuwe ingrediënten in een traditionele model en het is gewoon uitzonderlijk!

De structuur van de Spring Gin Black Pepper is lang, droog en perfect in balans.
Jeneverbes, Balinese lange peper, zwarte peper en notities van kruidige gember blijven in de mond hangen, alsook een subtiele kus van kruidnagel.
Geen overweldigende pepersmaak hier; meer een rit van een magisch tapijt balancerend op plantaardige ingrediënten, die de Spring Gin Black Pepper tot op een ongekend niveau tilt.

Serveertip : frisse, pittige rucola en enkele dunne reepjes van citroengras voor de Spring Gin Black Pepper met tonic.

Probeer het eens met je favoriete tonic of strooi hem op een dozijn vers geopende oesters en je zult zien wat ik bedoel …

Het werkt gewoon!

Mediterranee

Spring Gin Méditerranée

Onze nieuwe Spring Gin is zeker uniek!

Een zoete en uitnodigende laurier gedreven neus om te beginnen, naast sprinkels Italiaanse limoenschil en tijm. Smakelijk in de mond, een krachtige uitbarsting van rozemarijn en de mooie aardsheid van engelwortel zinderen nog lang na. Elk kruid is herkenbaar, zeer uitnodigend, zeer verleidelijk.

Cheers!

Manuel Wouters

Gebotteld op 40,5% Vol (81,0 Proof).
Smaak: Verse, ronde smaak. Kruiden zijn consistent en sterk. Deze droge gin heeft een aromatische afdronk.
Gebotteld en geëtiketteerd met de hand.

uppercut

Spring Gin Uppercut Dry Gin

Voordat de moderne geneeskunde geneesmiddelen in labo’s ontwikkelde, gebruikten onze voorouders over heel Europa kruiden, ook onkruiden, die hen kracht gaven en weer fit maakten. Sommige van deze vergeten onkruiden vonden hun weg naar deze flessen en dit resulteerde in een complexe droge gin. Met een unieke mix van fijne plantaardige ingrediënten, wordt de Uppercut Dry Gin onweerstaanbaar.

 • Damania kruid wordt gebruikt om hoofdpijn, depressies, bedplassen en constipatie te behandelen en voor de preventie en behandeling van seksuele problemen.
 • Aardbei bladeren zijn rijk aan tannine, bevatten vitamine C en worden vooral gebruikt om verteringsgerelateerde kwalen, zoals diarree en krampen te behandelen.
 • Zoethout wordt gebruikt tegen geïrriteerde keel, bronchitis, hoesten en infecties.
 • IJzerkruid kan vele natuurlijke voordelen bieden bij de tand- en mondzorg. Het kan de tanden en kiezen versterken als er op het kruid gekauwd wordt.

Ook worden er vele andere kruiden gebruikt bij de distillatie van Uppercut Dry Gin. Probeer het met uw favoriete tonic water of cocktail en laat ons weten hoe het u beviel.

Cheers! Manuel Wouters

Gebotteld op 49.6% Vol (99,2 Proof).
Smaak: Kruiden zijn consistent en sterk.
Gebotteld en geëtiketteerd met de hand.

springgin_kruiden

Special Touch: Gin & Tonic Gourmet Box

10 Geselecteerde plantaardige gin-ingrediënten. Wees een professionele bartender in uw eigen huis met “Special Touch” …

Een kit met 10 geselecteerde gedroogde gin-ingrediënten:

 • Cubeb peper
 • Cassia schors (kaneel)
 • Zoethout
 • Kumquats
 • Roze peper
 • Kardemom
 • Hibiscus bloem
 • Anijszaad
 • Rozenblaadje
 • Jeneverbessen

Gebruik uw professionele cocktail lepel en geniet van onze tips voor de ultieme Gin & Tonic door elk ingredient uit de box te combineren met de best beschikbare gin!