Cognac

hennessy_250y_face_fd_noir_q-2_3 A COLLECTOR ANNIVERSARY BLEND

Ter ere van het 250-jarige bestaan introduceert Hennessy de limited edition Hennessy 250 Collector’s Blend. Master Blender van het huis Hennessy (Yan Fillioux) werkte al sinds 2010 aan de blend. Het resultaat is een rijke en expressieve cognac, met in de neus en afdronk pittige nuances van bittere sinaasappel, nootmuskaat, anijs, pepermunt en saffraan.

Hennessy viert dit jaar hun 250e verjaardag, en om dit te vieren komt het Franse cognac-merk met een limited edition fles.

bottle-le-ryanmcginness-360still-daylight_0 HENNESSY VERY SPECIAL

Hennessy V.S. is een zeer mooie Cognac, die puur een feest is. Zeker na een fijne maaltijd. Hennessy Very Special vormt tevens een prima basis voor longdrinks, een mix met tonic, jus d’orange, ginger ale of cola. De smaak is zacht en rond in de mond, rijk en expressief met florale en fruitige tonen, afgerond met een vleugje vanille.

hennessy_xo_2015_14 HENNESSY X.O

Hennessy XO is samengesteld uit maar liefst 100 verschillende eaux-de-vie die tussen de 10 en 70 jaar oud zijn. De kwaliteit van deze XO werden 78 door Maurice Hennessy ontwikkeld en is oorspronkelijk exclusief voor zijn eigen familie gebruikt, snel daarna heeft deze cognac de hele internationale markt echter veroverd!

Deze cognac heeft de relatief diepe taankleurige kernen met een heldere okerkleurige rand die wordt omringd door een levendige en subtiele, maar tegelijkertijd elegante, aroma van rijp fruit, kruiden, zachte hout tonen en een lichte groei van alcohol. De smaak is imperfectie uitgebalanceerd en proeft complex in de mond met hints van zacht fruit en licht geroosterd houdt, de nasmaak is vrij krachtig en blijft gemiddeld lang hangen zonder overheersend te worden.

De fles is een waar kunstwerk met uitermate mooie bedrijventrosjes erop gedecoreerd die prachtig zal staan in elke kast of op de schouw. Deze Hennessy wordt vaak gedronken als een after-dinner cognac en smaakt zalig met wat ijs om het een verfrissend karakter te geven.